Våra frallor

Här nedan ser du en lista över våra olika sorters frallor vi erbjuder. Dessa sorter varierar från dag till dag och det tillkommer nya då och då. 

Frukostfralla

Dessa frallor är lite grövre och innehåller en fin blandning av ekologiskt vete,- rågmjöl och ekologiskt mannagryn.

Andra ingredienser är vatten, ekologisk svensk mjölk, ekologisk olivolja, salt och jäst. 

 

Potatisfralla

En mjuk fralla med fluffig inkråm. Ekologiskt vete,- och rågmjöl ihop med kokt potatis från trakten (Axelssons i Aby) utgör huvudingredienserna. Andra ingredienser är ekologiskt olivolja, salt och jäst. 

Vallmofläta

Det här är en ljus fralla med en långjäst fördeg som skapar lång hållbarhet och god smak. 

Här blandas ekologiskt vetemjöl ihop med solrosolja, vetesurdeg, salt och jäst. 

 

Solrosfralla

En riktig fröfylld fralla med rostade solrosfrön. Ingredienserna består av ekologiskt öländskt lantvete, vetesurdeg, ekologiskt vete,- och rågmjöl, lite smör, honung, salt och jäst. 

Vit fralla

Jag kallar den här för vit fralla då den enbart görs på ekologiskt ljust vetemjöl, vatten, salt, honung och jäst. Den här degen får utveckla sin smak under 12 timmar då den får ligga och vila i kylskåpet. Ju längre tid en deg få vila, desto bättre smak och hållbarhet utvecklas. De här vita frallorna finns även med riven gouda,-eller edamerost på. 

Mjölkfralla

Mjuk, fluffig och len, det är nog såhär en mjölkfralla kan beskrivas. Men en liten andel socker i degen passar en marmelad eller honung som pålägg perfekt. 

En mjölkfralla innehåller ekologiskt vetemjöl, ekologiskt mjölk, socker, smör, jäst och salt. Även ägg, då frallorna penslas med ägg för att få den fina, glansiga ytan. 
 

Russinbulle

Mjuk, fluffig och fruktig med mycket ekologiska sultanrussin. 

En russinbulle innehåller ekologiskt vetemjöl, ekologiskt mjölk, socker, smör, jäst, salt och ekologiska sultanrussin. Även ägg, då frallorna penslas med ägg för att få den fina, glansiga ytan. 
 

Ölfralla

Det här är ölbrödet som minivariant. En krispig skorpa på Porteröl och grovt ekologisk rågmjöl kännetecknar den här frallan. 


 

Bayersk fläta / Brezel

En fluffig fläta eller en knaprig Brezel. Det hittar du hos oss! Den fina bruna ytan skapas genom en blandning av vatten och natriumhydroxid. Det görs ett slags bad av dessa komponenter och degbitarna doppas några sekunder i det här badet. De här godingarna har vi i vårt sortiment varje onsdag och fredag. Görs även på beställning på minst 6 stycken.  

Fröfralla

Våra fröfrallor består utav ekologiska solroskärnor, linfrön och pumpafrön som man hittar ovanpå fralla och även i. Utöver dessa frön består fröfrallan utav vetemjöl, vatten, honung, salt och lite jäst. Den här degen görs kvällen innan bakning och få vila i kylskåp i minst 12 timmar. 

Valnötis

Den senaste frallan i sortimentet är en valnötis. Som namnet säger är det här en fralla för valnötsälskare. Den består utav gammaldags vetemjöl, rågsikt, mjölk, valnötter, salt och jäst. 

© Copyright. 2024 Sarahs Vedugnsbageri

Wir benötigen Ihre Zustimmung zum Laden der Übersetzungen

Wir nutzen einen Drittanbieter-Service, um den Inhalt der Website zu übersetzen, der möglicherweise Daten über Ihre Aktivitäten sammelt. Bitte überprüfen Sie die Details in der Datenschutzerklärung und akzeptieren Sie den Dienst, um die Übersetzungen zu sehen.